Sobre nosaltres

EXPERTS EN LA GESTIÓ DEL PATRIMONI

Peperepep Cultural és una iniciativa de gestió de patrimoni cultural que, des de fa 9 anys, treballa per tal que els espais arquitectònics com són les esglésies i castells medievals siguin centres de dinamització econòmica de l’entorn en el què es troben. Fem ús d’aquests llocs per a promoure’n la difusió cultural i turística i ho fem coneixent l’espai, estudiant la seva història, vinculant-nos amb la gent que els cuida, recorrent el territori per tal de conèixer-lo pam a pam, pedra a pedra.

D’aquesta manera podem analitzar les potencialitats de l’indret i plantejar un pla de treball i de gestió que permeti revertir en l’àmbit d’influència que té les inversions i millores fetes en aquest espai. Una església, un castell, un celler, unes pintures… ofereix-nos allò que tens i et proposarem idees que n’aprofitin tot el seu potencial.

Ens agrada treballar amb patrimoni arquitectònic, amb les pedres i edificis que el temps ens ha deixat. Creiem que hi ha espais patrimonials amb gran potencial de cara a la visita que romanen tancats o poc aprofitats i volem donar-los a conèixer al gran públic. És així com considerem que els esforços, recursos i inversions que s’hi ha fet poden anar més enllà del propi indret, sobrepassant-lo i revertint en l’entorn en el què s’ubiquen perquè generen moviment turístic, cultural i econòmic.

I ens avala l’experiència que donen els anys de gestió del Conjunt Monumental del Castell de Mur i Canònica de Santa Maria, l’Antic Monestir de Gerri, l’experiència del projecte ‘Joc de Dames’, de la qual se n’és promotor conjuntament amb l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, i les visites comentades a les pintures d’art contemporani de Santi Moix dins de l’església de Sant Víctor de Seurí.

Treballant des del territori i pel territori.

Des del seu inici Peperepep Cultural ha volgut treballar des del territori i per al territori, en un intent de col·laborar amb les zones rurals i de muntanya des d’on treballem per tal que es mantinguin actives i dinàmiques. Ens agrada viure al Pallars i ens agrada fer-lo viure; ens agrada ensenyar-lo i ens agrada col·laborar en aquells projectes, entitats i administracions que també ho fan. I és què el propi nom d’aquesta petitíssima empresa ja és en ell mateix una declaració de principis: un ‘peperepep’ és el nom que té en pallarès la rosella.

Serveis que oferim

Si ets propietari d’un espai, et podem oferir els serveis següents:

  • Projectes de gestió turística i cultural

    Des de la gestió integral del lloc a les visites guiades, des del suport i manteniment a la difusió de l’espai, perfils de visitants, propostes de merchandising vinculades al producte local, etc.

  • Guiatges especialitzats en patrimoni cultural

    Que es poden combinar amb guiatges de natura.

  • Assessorament

    En la inclusió de la perspectiva de gènere en un projecte cultural i/o turístic.

I si ets un grup i vols conèixer diversos llocs del Pallars, podem ajudar-t’hi i fer-te un guiatge a mida.

Contacta amb nosaltres i et resolem els dubtes!

contactar

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Scroll to Top